Το ιατρείο


Η παράδοση του Ιατρείου Κωνσταντίνου Μανταλενάκη ξεκινά με τον πατέρα Στυλιανό Μανταλενάκη από το 1949 και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Φιλοσοφία μας είναι η συνεχής βελτίωση σε όλα τα επίπεδα ώστε να παρέχουμε στους ασθενείς μας τις πλέον σύγχρονες θεραπείες με τα πλεον εξελιγμένα εργαλεία και μηχανήματα.

Έχουμε προβλέψει ειδικό χώρο αποστείρωσης με όλα τα σύγχρονα μηχανήματα σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς για την αποστείρωση κάθε εργαλείου και υλικού που χρησιμοποιείται.

Για την απολύμανση του χώρου και των επιφανειών χρησιμοποιούνται ειδικά αντισηπτικά με προδιαγραφές της Ευρωπαικής Κοινότητας. Επιπλέον όλων αυτών υπάρχει ειδικό μηχάνημα που απολυμαίνει τους χώρους του χειρουργείου υπό μορφή νεφελοποιητή.

Για περιορισμό της ακτινοβολίας χρησιμοποιούμε ψηφιακή ενδοστοματική ακτινογραφία και ψηφιακή Πανοραμική ακτινογραφία για απεικόνηση των γνάθων και της ΚΓΔ.

Μέσα από διαδικασίες συνεχούς μετεκπαίδευσης σε κέντρα του εξωτερικού στα Οστεοενσωματούμενα Εμφυτεύματα, και τεχνικές ανάπλασης του οστού και των μαλακών Ιστών έχουμε καταλήξει σε τεχνικές μικροεπεμβατικές που περιορίζουν τα μετεγχειρητικά προβλήματα των ασθενών μας μειώνοντας το οίδημα και τον Πόνο.

Έχουμε ενσωματώσει στο πρωτόκολλό μας την Άμεση Φόρτιση, δηλαδή την τοποθέτηση προσθετικών Εργασιών 1-4 ημέρες μετά την τοποθέτηση των Εμφυτευμάτων όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν, έχοντας σαν σημαντικό βοήθημα την ηλεκτρονική πλοήγηση στις υπό μελέτη γνάθους με τα πιο εξελιγμένα προγράμματα (Software).

Σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο Anitua στην Ισπανία χρησιμοποιούμε αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες (PRGF) δηλαδή παράγοντες του ίδιου του ασθενούς για την ανάπλαση Οστού και Μαλακών Ιστών περιορίζοντας την χρήση Ξένο-Άλλο-Μοσχευμάτων, ελαττώνοντας τον πόνο και το οίδημα.

Έχοντας ως πρώτο καθήκον την εξάλειψη του Πόνου αλλά και του Φόβου του Ασθενούς έχουμε τρία μήκη κύματος LASER (CO2-Nd:YAG-Er:YAG) ώστε να μπορούμε να επεμβαίνουμε σε όλους τους ιστούς (οστό-δόντια-ούλα), πολλές φορές χωρίς καθόλου αναισθησία, αναίμακτα και χωρίς ράμματα.

Σε όλα αυτά για πλήρη έλεγχο στις πιο δύσκολες περιοχές όπου χρειάζεται ειδικός φωτισμός και μεγάλη μεγέθυνση γιά αναγνώριση ανατομικών στοιχείων χρησιμοποιούμε Χειρουργικό Μικροσκόπιο ZEISS με φως XENON.

Πίσω και μετά από όλα αυτά βρίσκεται η διαρκής αγάπη για την γνώση αλλά και η συνέπεια και το ενδιαφέρον προς τον Ασθενή που μας εμπιστεύεται.

Το ιατρείο μας είναι το μόνο κέντρο στην Ελλάδα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας.

Διεθνές Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας