Συχνές ερωτήσεις


Εμφυτεύματα

Λέιζερ

Ναι! Τα lasers έχουν ευρέως χρησιμοποιηθεί στην οδοντιατρική αλλά και σε άλλους τομείς της ιατρικής για πολλά χρόνια και θεωρούνται απολύτως ασφαλή, όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Η χρήση των ακτίνων Laser θεωρείται μια μοντέρνα και αξιόπιστη μέθοδος για τη θεραπευτική αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων στα πλαίσια της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.

Ναι, οι επεμβάσεις με laser επουλώνονται το ίδιο γρήγορα με τις συμβατικές μεθόδους και μπορεί να νιώσετε μικρότερο μετεγχειρητικό πόνο. Η χειρουργική με Laser περιορίζει την εμφάνιση ουλών όταν χρησιμοποιούνται σε επεμβάσεις μέσα στο στόμα αλλά και εξωστοματικά και ελαχιστοποιεί την πιθανότητα μόλυνσης όπως έχει υποστηριχτεί από πολλές μελέτες, επιτυγχάνεται τοπικά αποστείρωση με αποτέλεσμα τον περιορισμό της βακτηριαιμίας που παρατηρείται στην συνήθη επέμβαση με νυστέρι. Για τις επεμβάσεις με laser , τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει αίσθημα μουδιάσματος, εφόσον δεν έχει γίνει αναισθησία, επομένως μπορείτε να γυρίσετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες .

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αναισθησία με βελόνα δε χρειάζεται κατά τη διάρκεια επέμβασης με laser. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί, αλλά αυτό εξαρτάται από το είδος της επέμβασης, το είδος του laser και από τον ίδιο τον ασθενή.

Είναι πιθανό. Το laser μπορεί να προετοιμάσει το δόντι για την έμφραξη. Σε μερικές όμως περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί και ο τροχός. Οι περισσότεροι ωστόσο ασθενείς δε χρειάζονται αναισθησία για τη μικρή αυτή χρήση του τροχού.

Όλοι οι ασθενείς μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση των οδοντιατρικών laser. Ειδικότερα για τα παιδιά είναι ιδανικό.

Οι περισσότεροι ασθενείς βρίσκουν τις επεμβάσεις με laser πολύ άνετες. Τις περισσότερες φορές δε χρειάζεται αναισθησία. Οι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση με laser αναφέρουν την αίσθηση της επαφής με την κεφαλή του laser και μία αίσθηση θερμότητας.

Οι περισσότεροι ασθενείς δεν αισθάνονται πόνο κατά τη διάρκεια επεμβάσεων με laser, ενώ κάποιοι ασθενείς αναφέρουν μία ήπια αίσθηση πόνου. Αυτό ποικίλει, ανάλογα με τον ασθενή. Φροντίζουμε πάντα να επιλεγεί η κατάλληλη τεχνική και ο τύπος του Laser που θα σας εξασφαλίσει ώστε να μην πονέσετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Εκτός από τα πολλά ωφέλη της οδοντιατρικής με laser ? μικρότερος επεμβατικός χρόνος, λιγότερες επισκέψεις, λιγότερες βελόνες,στις περισσότερες επεμβάσεις δεν τοποθετούνται ράμματα, μεγαλύτερη άνεση η επίσκεψή σας θα είναι σχεδόν όπως ήταν και πριν. Ανάλογα με το είδος του laser που χρησιμοποιείται, θα ακουστεί ένας ήχος κατά τη διάρκεια λειτουργίας του. Μπορεί επίσης να αισθανθείτε ένα σπρέι αέρα, ή νερού. Επίσης θα ληφθούν ορισμένα επιπλέον μέτρα ασφαλείας κατά την επίσκεψή σας. Εσείς και ο οδοντίατρός σας θα φοράτε ειδικά προστατευτικά γυαλιά, ενώ κατά τη διάρκεια της επέμβασης με laser η πόρτα του χώρου του ιατρείου θα είναι κλειστή.

Ένα οδοντιατρικό laser μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές διαφορετικές επεμβάσεις, στο κόκαλο στα δόντια στο δέρμα και στα ούλα. Προσφέρει το πλεονέκτημα της αναίμακτης επέμβασης ταυτόχρονα στο σημείο της δράσης του Laser καταστρέφονται τα μικρόβια δημιουργώντας ένα επιπλέον πλεονέκτημα.

Τα οδοντιατρικά laser συχνά εξαλείφουν τις επιπλοκές που ακολουθούν πολλές οδοντιατρικές επεμβάσεις, όπως πόνος, αιμορραγία, οίδημα, ράμματα και μούδιασμα.

Λεύκανση

©2021 mantalenakis.gr, all rights reserved | Powered by Code is Poetry