Οστεοενσωματούμενα εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα τα τελευταία τριάντα χρόνια έχουν τελείως αλλάξει την θεραπευτική προσέγγιση στην αντιμετώπιση της μερικής ή ολικής έλλειψης δοντιών.

Η εξέλιξη και η εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα παγκοσμίως.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα κατασκευάζονται από καθαρό τιτάνιο .Το τιτάνιο έχει την ιδιότητα να γίνεται ένα με το οστό της γνάθου , ιδιότητα που ονομάζεται επιστημονικά οστεονσωμάτωση ,από εκεί και ο όρος οστεοενσωματούμενα εμφυτεύματα.

Πλεονεκτήματα: Βελτιωμένη εμφάνιση

Τα εμφυτεύματα δείχνουν και έχουν τη αίσθηση φυσικών δοντιών.

Βελτιωμένη ομιλία .

Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν οδοντοστοιχίες που δεν εφαρμόζουν καλά , με την τοποθέτηση εμφυτευμάτων δεν υπάρχει ο φόβος να μετατοπιστεί η προσθετική.

Άνεση.

Τα εμφυτεύματα γίνονται ένα με το στόμα δεν υπάρχει πλαστικός ουρανίσκος ούτε κινητικότητα στην μάσηση και την ομιλία όπως στις κινητές, επίσης δεν υπάρχει τραυματισμός στην μάσηση , όλα τα φαγητά πλέον μπορούν να μασηθούν αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση και την κοινωνικότητα.

Βελτίωση στοματικής Υγείας.

Στην σύγχρονη αντιμετώπιση απώλειας ενός δοντιού ο καλύτερος τρόπος θεραπείας θεωρείται η τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος αντί να τροχιστούν υγιή δόντια για να κατασκευαστεί μία συμβατική γέφυρα , το εμφύτευμα συγκρατεί το οστό καθώς οι δυνάμεις της μάσησης που μεταφέρονται μέσα από αυτό στο οστό διεγείρουν την φυσική διαδικασία ανάπλασης.

Σε έλλειψη όλων ή αρκετών δοντιών είναι πάντα καλύτερη η τοποθέτησης μίας ακίνητης εργασίας αντί για τις οδοντοστοιχίες που μπαινοβγαίνουν , αλλά και σε περιπτώσεις που τα εμφυτεύματα στηρίζουν οδοντοστοιχίες , η στήριξη είναι άριστη και δεν χρειάζονται οι γνωστές κόλλες .

Διάρκεια ποσοστά Επιτυχίας.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να κρατήσουν μία ολόκληρη ζωή εφ όσον υπάρχει παρακολούθηση και καλή στοματική υγιεινή και Υγεία.Τα ποσοστά επιτυχίας είναι 98%.

Ποιος μπορεί να βάλει εμφυτεύματα;

Οποιοσδήποτε έχει χάσει ένα, περισσότερα ή όλα του-της τα δόντια και είναι πάνω από 18-20 ετών και η γενική κατάσταση της υγείας επιτρέπει την εκτέλεση μιας μικρής χειρουργικής πράξης.

Εάν υπάρχουν τερηδόνες ή περιοδοντική νόσος ,πρέπει να προηγηθεί κάποια θεραπεία στα δόντια που θα παραμείνουν στο στόμα ώστε να μην αποτελούν εστίες μόλυνσης κατά την διάρκεια της αποκατάστασης με εμφυτεύματα.

Πότε τα εμφυτεύματα δεν είναι η λύση.

Όταν στο ιατρικό ιστορικό αναφέρονται συγγενείς παθήσεις του αίματος , μη ελεγχόμενος σακχαρώδης διαβήτης , μερικές ανοσολογικές καταστάσεις και συστηματικά νοσήματα .

Μία καινούργια οντότητα που δημιουργεί προβλήματα στην επούλωση του οστού είναι και η λήψη διφοσφωνικών που χρησιμοποιούνται πολύ σε γυναίκες με οστεοπενία και οστεοπόρωση , εδώ ενώ η νόσος δεν είναι αντένδειξη για εμφυτεύματα ( χρειάζεται ειδική προσέγγιση ) αλλά τα φάρμακα, γι αυτό πρέπει πάντα να αναφέρονται, πολλές φορές διακόπτονται για ένα διάστημα και ολοκληρώνουμε την αποκατάσταση.

Προσοχή μεγάλη χρειάζεται και στο κάπνισμα γιατί ευνοεί την περιοδοντική αλλά και την περιεμφυτευματική νόσο.

Βρισκόμαστε σε μια καμπή όπου οι μεγάλες επεμβάσεις δίνουν την θέση τους σε όσο το δυνατόν ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές που μειώνουν το χειρουργικό Stress .

Απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας είναι η σωστή μελέτη κάθε περιστατικού.

Το ιατρείο μας είναι το μόνο κέντρο στην Ελλάδα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας.

Διεθνές Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας

©2021 mantalenakis.gr, all rights reserved | Powered by Code is Poetry